ရႊင္လန္း ခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစခင္ဗ်ာ...

အားျဖစ္ေစဖုိ ့ ကြန္မန္ ့ခ်န္ထားေပးၾကပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံအပ္ပါသည္...

Monday, January 30, 2012

ေဖေဖာ္၀ါရီလ အတြက္ အျမည္း

အခုတေလာ ပို ့စ္မတင္ျဖစ္တာကို ေတာင္းပန္ပါရေစ။အမွန္အတိုင္း ၀န္ခံရရင္ ဘာေတြတင္ရမလဲ ဆိုတာ စဥ္းစားေနရလို ့ႀကန္ ့ႀကာသြားတာပါ။ဒါေႀကာင့္ အခုအခ်ိန္မွာေတာ့ အျမည္းအေနနဲ ့ပဲ တင္ရတာပါ။

ဒီ2လပိုင္းအတြက္ တင္ဖို ့စဥ္းစားထားတာကေတာ့ အမ်ားႀကီးပါပဲ။ကဗ်ာက႑မွာ"ေတာက္တဲ့"ဆိုတဲ့ ကဗ်ာကိုလည္း တင္ခ်င္ပါတယ္။အခုတေလာေတာက္တဲ့က တစ္ပိသာကို သိန္းေထာင့္ငါးရာ ရိွေနပါျပီ။ေနာက္ျပီး AIDSေရာဂါေတြ၊ကာမအတြက္ အသံုးခ်ႏိုင္တဲ့ ေဆး၀ါးအေနနဲ ့လည္း အသံုးျပဳလို ့ရပါတယ္။တရုတ္ႏိုင္ငံမွာေတာ့ ေစ်းကြက္၀င္ေနတယ္လို ့လည္းႀကားသိရပါတယ္။
ကမာလူမ်ဳိးေတြလည္းေတာက္တဲ့ကို စားတတ္ႀကတယ္လို ့လည္းႀကားသိရပါတယ္။(ဟုတ္မဟုတ္ကေတာ့
အစ္မ မအိမ္သူကို ေမးႀကည့္ဦးမွ။)
အခုေျပာတဲ့ ေတာက္တဲ့အေႀကာင္းက News Watch ဂ်ာနယ္(ေတာက္တဲ့ကို
မ်က္ႏွာဖံုးတင္ထား)ကေနသိရတာပါ။

ေနာက္ထပ္တင္ျဖစ္မယ့္ ေဆာင္းပါးကေတာ့ လာမယ့္ 12ရက္ေန ့မွာ က်ေရာက္မယ့္ ကိုယ့္ရဲ့ ဘေလာ့ဂါသက္တမ္း တစ္လျပည့္ေမြးေန ့ အမွတ္တရပါ။ဘာအႀကာင္းအရာေတြ ပါမလဲဆိုတာကို ေစာင့္ႀကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ေနာက္ထပ္တင္ျဖစ္မယ့္ အေႀကာင္းအရာကေတာ့ ခ်စ္သူမ်ားေန ့ အမွတ္တရပါပဲ။သူ ့အတြက္က်ေတာ့ ကဗ်ာေရာ ေဆာင္းပါးပါ ပါႏိုင္ပါတယ္။

ဒါကေတာ့ တင္ဖို ့လ်ာထားတာပါ။တင္ျဖစ္မယ္၊မတင္ျဖစ္ဘူးဆိုတာ က်ိန္းေသေပါက္ ေျပာလို ့မရေပမယ့္ တတ္ႏိုင္သေလာက္ ရတဲ့အခ်ိန္ေလးမွာ တင္ေပးမွာပါ။ေနာက္ပိုင္း ဘေလာ့မွာ စာေရးက်ဲ သြာရင္လည္း
ခြင့္လႊတ္ေပးဖို ့ေတာင္းပန္ခ်င္ပါတယ္။magazineဘက္ေျခဦးလွည့္ဖို ့တာစူရင္းနဲ ့ လက္ကစာေတြခ်ေရး
လာႏိုင္ေအာင္ႀကိဳးစားေနရလို ့ပါ။

ေနာက္ဆံုးအေနနဲ ့ ေျပာႀကားလိုတာကေတာ့ စာအလည္လာေရာက္ဖတ္ရွုအားေပးျပီး commentေပးႀကမ်ား
ကို ေက်းဇူးအထူးတင္ရပါတယ္လို ့။ဘာေႀကာင့္လဲဆိုေတာ့ commentဆိုတာကိုယ့္အေနနဲ ့ေျပာရရင္ စာေရးသူအတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါပဲ။ဒါေႀကာင့္ စာေရးသူအတြက္ အားရိွလာေအာင္
commentေတြေပးႏိုင္ႀကပါေစလို ့ နိဂုံးခ်ဳပ္ ေျပာႀကားရင္း ေနာက္ထပ္ ေက်းဇူးတင္ပါလို ့ ႏွဳတ္ခြန္းဆက္ပါရေစ ....။
                                                                                                          ေထာ္ဦး(ဘားအံကြန္ပ်ဴတာ)
 
                                                                                       







 

2 comments:

  1. ဆရာေထာ္ အျမည္းေပးၿပီး တကယ္မေကၽြးရင္ေတာ့ စိတ္ဆုိးမွာ.. :D
    ခမာလူမ်ဳိးေတြေကာ ဗီယက္နမ္လူမ်ဳိးေတြေကာ ေတာက္တဲ့စားၾကတယ္။ ဒီႏိုင္ငံေတြမွာက ေတာက္တဲ့ ေပါတာကိုး။ အေရခြံဆုတ္ ဗိုက္ခြဲၿပီး ၀ါးျခမ္းျပားႏွစ္ခုၾကားမွာၫွပ္ၿပီး ေတာက္တဲ့ကင္ လုပ္စားၾကတယ္။ ပုတ္သင္ၫိဳေတာင္ အဲဒီလိုလုပ္စားတာေတြ႔ဖူးတယ္။ ထန္းေရနဲ႔ျမည္းၾကတာေလ..။ အိမ္မွာေတာင္ ေတာက္တဲ့ေတြအမ်ားႀကီးရယ္.. ဖမ္းေရာင္းစားရင္ေတာင္ သူေဌးျဖစ္ေလာက္ၿပီ.. း))

    ReplyDelete
  2. အျမည္းေလးေတြဖတ္သြားတယ္ေမာင္ေထာ္ဦးေရ။
    အျမည္းပဲေပးၿပီးအမွန္တကယ္စားသံုးဘို႔မွ်ေဝအံုးေနာ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete